U "Malim pčelicama" sagrađena kuća za posete i završeno renoviranje

U Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" u Kragujevcu, koja postoji više od četiri decenije i ima devet stotina korisnika, dograđena je kuća za posete i završeno renoviranje kuhinje I vešeraja.

U renoviranje i opremanje kuhinje savremenim aparatima uloženo je deset miliona dinara. U njoj se dnevno pripremi četiri i po hiljade obroka.

"Kuhinja i vešeraj su žile kukavice ovog zavoda", kaže Vladica Stanojević, direktor Zavoda za smeštaj odraslih lica "Male pčelice". "Renovirali smo ih u segmentima, proces proizvodnje nije mogao da stane, i danas smo veoma ponosni i srećni zbog svega ovoga."

"Ovde je potpuno zatvoren lanac proizvodnje hrane", rekao je Milan Milentijević, šef kuhinje "Malih pčelica", "naša ekonomija, sveža hrana dolazi ovde, ovde se obrađuje i isporučuje našim korisnicima. To je vrlo kratak lanac, efikasan i bezbedan."

U Kući za posete dolaziće porodice korisnika.  U vešeraju se dnevno operu 2 tone veša.

U sklopu terapije korisnici će biti radno angažovani u sva tri nova objekta. U Zavodu planiraju da izgrade etno-selo, najavljuje Stanojević:

"Planiramo da izmestimo trideset korisnika koji će živeti i raditi u etno-selu, i za to primati novčanu nadoknadu."

Sredstvima Zavoda, u proteklih pet godina renovirana su i opremljena četiri od pet paviljona, obnovljena je ekonomija, proizvedi se oko 120 tona mesa za ishranu korisnika, a imaju i sopstvenu pekaru. U krugu Zavoda nalazi se i hram.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво