Premijera mjuzikla "Bilo jednom u Banatu"

Na sceni Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu izvedena je premijera mjuzikla "Bilo jednom u Banatu". Ovo je prvi put da se na sceni ovog pozorišta igra mjuzikl za koji je ideja nastala pre dve godine, a pripreme na sceni trajale su pet meseci.

Tek što je završila Akademiju, Mitra Mladenović je dobila priliku da zaigra u mjuziklu. Nije se nadala, kaže da će ovakvo iskustvo imati na početku karijere, ali sve je uspešno završeno zahvaljujući odličnom ansamblu, inspirativnoj i zanimljivoj ulozi koju tumači.

Mitra glumi Mariju Tot:

"To je glumica čergarskog pozorišta iz tridesetih godina i ona je glavna glumica, zbog koje je grof Stojan izgradio teatar."

Na sceni je skoro pedeset učesnika, postoje dve podele uloga. Karakteristika ovog mjuzikla je da su u njega uključeni dramski i lutkarski ansambl zrenjaninskog pozorišta.

"Oni su doneli neke svoje veštine", ističe glumac Ljubiša Milišić, "ali zapravo posle deset dana nije bila neka prevelika razlika, svi smo bili kao jedan ansambl."

Za zrenjaninsku publiku će biti zanimljivo da vide svoje glumce u drugačijim ulogama, oni sada pevaju, igraju na sceni, imaju različite koreografije. Sve to je povezao reditelj Vladimir Lazić, koji iza sebe ima 120 pozorišnih ostvarenja.

"Nisu mogli da poveruju šta sve mogu da urade, koliko mogu da urade", kaže reditelj Vladimir Lazić. "Takođe i publika koja ih poznaje biće iznenađena nekim novim njihovim izdanjima."

Mjuziklom "Bilo jednom u Banatu" zvanično je otvorena ovogodišnja pozorišna sezona u Zrenjaninu, za koju se najavljuju i još neka iznenađenja.

"Biće i tu nekih neobičnih projekata", najavljuje Ivan Francuski, direktor Narodnog pozorišta u Zrenjaninu, "biće tu i nekih melodrama, biće i drama. Biće i nečega sasvim novog, ali to ćemo ostaviti da nekom drugom prilikom pričamo o tome."

Mjuzikl "Bilo jednom u Banatu" radi se prema tekstu Igora Bojovića "Priča o pozorištu". Reč je o legendi o nastanku zrenjaninskog pozorišta prema kojoj se bogati peštanski trgovac zaljubio u glumicu putujuće trupe, a onda joj i sagradio pozorište.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво