Neizvesna sudbina hotela u Niškoj Banji posle požara

U požaru u petak uveče izgoreo je krov i dograđeni spratna hotela Partizan u Niškoj Banji. Hotel ne radi od 2007. godine a u Niškoj Banji su se nadali da će biti prodat na aukciji koju je raspisala Poreska uprava zbog duga firme američkog biznismena srpskog porekla Srbe Ilića. Sada, posle požara sudbina hotela Partizan je još neizvesnija.

Đorđe Radojković ima 96 godina, seća se, kaže, kada je baš preko puta njegove kuće hotel Partizan počeo da gradi izvesni gazda Milenković.

"Nosio sam ciglu tu, za novac radio sam, bio sam dečak, možda 13-14 godina kad se zidao hotel", kaže Đorđe.

Kada je izbio požar strahovao je za svoju kuću prekoputa, ali mu je, kaže, i hotela bilo žao.

"Pa kako da mi nije žao, žao mi je, taj se gazda mučio tu za taj hotel, dok je sazidao hotel, posle mu ga oduzeli, I nema ništa ... I sada to ima da stoji ko zna koliko" dodaje Đorđe..

Slika hotela Partizan u plamenu za sve u Niškoj Banji je veoma potresna. Nadali su se u Banji da će posle dve neuspešne licitacije hotel neko kupiti u direktnoj pogodbi, jer je I bez požara poslednjih godina bio ruina.

"U ovom trenutku je teško reći bilo koju procenu, prvo zato što još uvek nije uradjena procena štete. Mi znamo da je hotel bio procenjen od strane poreske uprave na 310 miliona ali kolika je šteta sada na hotelu to treba da kažu stručnjaci i sudski veštaci, nakon toga ćemo sesti da razgovaramo sa poreskom upravom koja je u stvari I sprovodi ceo postupak prinudne naplate poreza", kaže Dejan Jovanović, predsednik Opštine Niška Banja.

Posle požara, procenjuje se da će biti utvrđena nova cena, ali će za to očigledno morati da prođe vreme.

Na zgarištu hotela Partizan do juče su ovde dežurali vatrogasci, uvidjaj je završen, ali istraga o uzrocima požara još uvek nije.

I dok banja čeka nove vlasnika za još dva hotela, Ozren takodje u vlasništvu Srbe Ilića I ruinirani simbol Niške Banje hotel Srbija, život se nastavlja, pa se u svi užurbano pripremaju za slavu - predstojećeg Svetog Iliju.










Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво