„Večiti" u borbi za prevlast

Posle pauze, ponovo se igra večiti derbi dva najtrofejnija srpska tima, "Divljih veprova" iz Kragujevca i "SBB Vukova" iz Beograda, u nedelju, od 17 časova, na Stadionu „Čika Dača" u Kragujevcu.

Ovi timovi su najčešće sastajili u finalu, a samim tim između sebe podelili i najviše titula šampiona Srbije - po sedam, tačnije sve izuzev jedne koja je pripala novosadskim Vojvodama, 2015. godine.

U poslednje vreme Kragujevčani su uspešniji, pošto su trijumfovali u dva prethodna šampionata, najpre upravo protiv Vukova, 2016. u Beogradu (53:29), zatim i protiv novosadskih "Dukesa" (24:16), a kuriozitet je da je taj meč odigran pre tačno godinu dana, u isto vreme i na istom mestu kada i ovaj, 8. jula 2017. od 17 časova i to upravo na „Čika Dači".

Akter prošlogodišnjeg finala bio je i američki vođa napada iz redova Divljih veprova, Dalton Oliver, koji je ove sezone uz Ostina Stabsa iz jagodinskih "Stršljena" bio najefikasniji sa 32 tač-dauna.

"Iako smo prošle godine osvojili tiulu, u ofanzivi nismo odigrali onako kako smo mogli i osetio sam da imamo mnogo toga da pokažemo. To je bio moj cilj tokom čitave godine, da se vratimo u finale i da u napadu iskažemo potencijal za koji sam siguran da ovaj tim poseduje", rekao je Oliver.

U regularnom delu sezone „večiti" su se sastali pomalo neuobičajeno u prvoj utakmici, u kojoj su Kragujevčani bili ubedljivi na svom terenu - 38:21. Od tada su oba tima nadigrala sve svoje rivale i zasluženo se našla u finalu. Pored velikog uspona forme u oba tabora bilo je i pojačanja, pa nema sumnje da nas očekuje pravo finale.

Ulaz na finale je besplatan, a svi koji žele da pomognu klubu, ali i da učestvuju u nagradnoj igri u kojoj se između ostalog deli i letovanje u Grčkoj za dve osobe, moći će da kupe kartu po ceni od 200 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво