Stanovnike pirotskog naselja muči smrad iz komšijskog dvorišta

Godinama traju nesuglasice stanara ulice Milana Rakića u Pirotu i njihovog komšije, koji u svom dvorištu čuva domaće životinje i skladišti stajsko đubrivo. Stanari tvrde, da je zbog neprijatnog mirisa koji se širi nemoguće otovoriti prozore

Komšija na koga se žale, iako je tek nekoliko metara udaljen od njih, stanovnik je naselja Nova mala, a tu je dozvoljeno čuvanje domaćih životinja.

U ovoj priči, svako zna svoja prava, a rešenja nema. Petar Panajotović, koji je pokrenuo peticiju protiv komšije, kaže da se godinama obraća nadležnim inspekcijskim službama, ali pomaka nema.

"Mi trpimo takav smrad, cele godine, ali pogotovo u letnjem periodu. To štipa za oči, amonijak i tako dalje. Ja sam se obraćao svim nadležnim organima, čak i republičkim organima," žali se Pijanović.

Neke komšije tvrde, da se zbog neuslovne staje i skladištenja stajskog đubiva u okolini pojavljuju štetočine.

Dragan Stefanović iz Pirota kaže: „ Kvalitet života je ovde katastrofa, sa pacovima, miševima i zmijama. Pogledajte ou divljinu .A, tu su u neposrednoj blizini objekti, gde ljudi stanuju. U letnjim mesecima od tog amonijaka, zmija, miševa i pacova ne može da se otvore prozori i vrata."

U gradskoj komunalnoj inspekciji, rekli su nam da vlasnik domaćih životinja živi u delu grada, gde je čuvanje dozvoljeno.

Inspektori su utvrdili da nije ispoštovao rastojanje za jamu u kojoj skladišti đubre.

Umesto najmanje 15 metara od komšijske ograde, ona se nalazi na 9,68 metara.

Zato mu je rešenjem naloženo da ispoštuje propisane uslove. Od vlasnika, odgovor nismo dobili.

Uprkos donetom rešenju inspektora, situacija je još uvek nepromenjena.

Jedino se menja intenzitet neprijatnog mirisa, u zavisnoti od atmosferskog pritiska i temperature.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво