Vršac: Sa lažnom diplomom dve godine radila u Opštoj bolnici

Vrščanka Višnja Đumić dve godine je radila u vršačkoj Opštoj bolnici, kao lekar na Odeljenju pedijatrije, sa falsifikovanom diplomom Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Prevaru Višnje Đumić otkrio je antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja, nakon što je vršačka bolnica uputila zahtev Ministarstvu zdravlja za njenu specijalizaciju.

Tada je otkriveno da je lažna doktorka Đumić, osim diplome medicinskog fakulteta, falsifikovala i uverenje o položenom stručnom ispitu.

Ono što je u ovom slučaju najvažnije jeste da posledica po zdravlje dece, koliko je do sada poznato, nije bilo, jer doktorka nije radila kao samostalni lekar, već isključivo kao pomoć iskusnijim lekarima specijalistima pedijatrije.

Ona je, sa lažnom fakultetskom diplomom, decembra 2015. počela da radi kao pripravnik volonter na Dečjem odeljenju, a jula 2017. zaposlena je za stalno kao doktor medicine.

U vršačkoj bolnici kažu da je Višnja svesno dovela u zabludu rukovodstvo bolnice koje ju je, kao kćerku uglednih medicinskih radnika, smatralo osobom od poverenja, te da nisu mogli ni da pretpostave da je diploma lažna.

Protiv Višnje Đumić Ministarstvo zdravlja podnelo je krivičnu prijavu, a u tužilaštvu u Vršcu kratko su rekli da je trenutno u toku prikupljanje dokaza na osnovu kojih će se preduzimati dalji koraci.

Ovim povodom oglasio se i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 05. maj 2018, 13:28)
Sloba [neregistrovani]

Kupljene diplome

To je najveci problem sto kupljene diplome vladaju drzavom no ova zena izgleda da je i znala sta radi i ako nije ni imala diplomu naprotiv onih koji imaju diplome i pojma nemaju st arade nisam siguran kod koga bi prvo isao sve mislim kod nje bez diplome ali znanja

(petak, 04. maj 2018, 18:55)
popaj [neregistrovani]

specijalizacija

Da nije trazila specijalizaciju mogla je da radi do penzije.

(petak, 04. maj 2018, 15:46)
anonymous [neregistrovani]

Čudo jedno

Imam kolegu koji godinama predaje fiziku,za koju godinu stiže i penzija. Od fakulteta ima jedino indeks i to onaj Titov sa šest baklje