Ригорозније контроле диплома приликом запошљавања лекара

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да ће убудуће бити строжа контрола диплома приликом запошљавања здравствених радника и да ће бити контактирани и факултети где је она стечена.

Конкурс за запошљавање здравствених радника спроводе здравствене установе, а Лончар каже да ће, након што је откривена жена која је са лажном дипломом лекара лечила децу у Вршцу, министарство проверити сваки сумњив случај који се појави.

Министар здравља је појаснио да је "лажна докторка" откривена јер се појавила нелогичност да није предавала документацију за специјализацију, а установа је желела да има специјалисту.

Лончар је поручио свима који помисле нешто слично да ураде "да ће до сваког од њих доћи и да ће се сваки сумњив случај дипломе бити проверен".

"Морамо да урадимо контролу. Сада ћемо још будније све то посматрати, проверавати, контактираће се факултета, све остале установе одакле дође тај документ, јер нисмо се надали да неко тако нешто може да уради", рекао је министар.

Подсетио је да је Министарство здравља формирало антокорупцијски тим и да у здравству важи нулта толеаранција на корупцију. 

"Сваки динар који се у здравству потроши грађани морају да знају где је отишао", закључио је министар Лончар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи