Najbrojnija muzička porodica u Užicu

Od osnivanja Muzičke škole u Užicu, pre četiri decenije, nije bilo brojnije muzičke porodice u školi. Petoro dece Ane i Darka Popovića, uz redovnu idu i u Muzičku školu, gde sviraju različite instrumente.

Veri, Mariji, Petru, Jelisaveti i Pavlu, Muzička škola je drugi dom.

"Ja sam treći razred srednje Muzičke škole, teoretski smer i idem u gimnaziju."

"Ja sam drugi razred srednje Muzičke škole, teoretski i instrumentalni odsek - klavir i idem u gimnaziju."

"Ja sam šest razred niže Muzičke škole i sviram harmoniku".

"Ja sam četvrti razred niže Muzičke škole i sviram violinu".

"Ja sam pripremni razred i želim da sviram gitaru".

Samostalni su bili u odluci koji će instrument da sviraju, naravno, uz podršku roditelja, inače inženjera građevine i elektrotehnike, mada je tata završio harmoniku u nižoj muzičkoj.

"Nema tu puno pomoći s moje strane, jer su stvarno nadareni, vredni, a i rezultat samim tim dolazi. Trudimo se da u isto vreme ne sviraju svi da se ne bi pravila buka u stanu, u zgradi živimo pa zbog toga", kaže Darko Popović.

Za odličan uspeh i u jednoj i u drugoj školi, najvažnije je, kažu Popovići, dobro rasporediti obaveze.

"Sad kad bi npr. izbacili jednu od škola, ne bi znali šta da radimo u slobodno vreme. Sasvim normalno funkcionišemo, učimo kada imamo vremena u pauzama i uveče", kaže Vera Popović, treći razred srednje Muzičke škole.

"Prvo sam htela da idem samo na teoretski, ali sam posle videla i da me klavir isto interesuje i onda sam krenula na oba. A ako slučajno ne budem mogla onda ću odustati, međutim, uspela sam da ostanem", kaže Marija Popović, drugi razred srednje Muzičke škole.

Pri tom, Marija, koja niže nagrade i iz matematike, fizike i hemije, sa takmičenja muzičkih škola, sa sestrama donela je do sada 21 diplomu, a ovih dana, ona i Jelisaveta spremaju se za republičko takmičenje sredinom decembra iz solfeđa i teorije muzike. O porodičnom orkestru još ne razmišljaju.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво