Učenici iz Kraljeva napravili ekobajk

Đaci Mašinsko-tehničke škole u Kraljevu predstavljaju javnosti kako su na praktičnoj nastavi prepravili sobni trenažer u ekobajk koji proizvodi električnu energiju za dopunu baterija mobilnih uređaja učenika i nastavnika.

U petak 26. maja u 12 časova, u Mašinsko-tehničkoj školi "14 oktobar" iz Kraljeva biće promovisni rezultati projekta "Zelena energija i zdrav život" čiji je škola inicijator i sufinasijer u partnerstvu sa Odsekom za zaštitu životne sredine grada Kraljeva.

Projektom je bilo zamišljeno da učenici MTŠ na praktičnoj nastavi preprave jedan sobni trenažer u "Ekobajk" i omoguće da se njegovim korišćenjem proizvodi električna energija u količinama koje omogućavaju dopunu baterija mobilnih uređaja koje koriste učenici i nastavnici.

Kroz iskustva stečena u pravljenju i probnoj eksploataciji "Ekobajka" učenici su imali mogućnosti proširenja svojih znanja o brendiranju, pozicioniranju, serijskoj proizvodnji i plasmanu "Ekobajka" u škole i druge obrazovne ustanove na teritoriji grada Kraljeva, a potom i šire u cilju trajne održivosti projekta i jačanja ekonomske pozicije MTŠ.

Projekat "Zelena energija i zdrav život" u sebi sažima nekoliko ciljeva i aktivnosti kojima se jača svest o potrebi štednje energije i većem korišćenju dostupnih obnovljivih izvora energije kroz praktične aktivnost učenika. Na taj način se učenuci upoznaju sa mogućnostima proizvodnje energije na njima dostupan način, a ujedno se promovišu modeli zdravih načina rekreacije učenika u toku pauza u školama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво