Kragujevac - partner Centra za promociju nauke

Potpisivanjem Protokola, Grad Kragujevac postao je partner beogradskog Centra za promociju nauke. Na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, nemačka grupa "Kvadratur" održala master klas.

Protokol o saradnji Grada Kragujevca i beogadskog Centra za promociju nauke, potpisali su Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju, i Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke.

Saradnja traje već nekoliko godina, od otvaranja Naučnog kluba u Kraguejvcu, a sada je obogaćena novim sadržajima. Na Filološko-umetničkom fakultetu održan je master klas nemačke grupe "Kvadratur"  u okviru velikog međunarodnog programa „Umetnost i nauka".

"Kragujevac će biti jedan od gradova u kome će se realizovati projekat "Art and science", kaže Nemanja Đorđević, direktor Centra za promociju nauke. "Tokom maja meseca realizovaće se "Maj - mesec matematike" u okviru koga ćemo ugostiti nekoliko različitih predavanja. Siguran sam da je ovo samo prvi korak u našoj sardnji koji je nastao sa svega nekoliko sastanaka sa predstavnicima grada Kragujevca, a da ćemo u budućnosti, već do leta, osvežiti nekim novim programima ovu našu saradnju, kako bismo širili naučnu kulturu i borili se protiv svega onoga kao što je širenje pseudonauke i nenaučnih informacija među građanima."

Grad Kragujevac, kao partner Centra za promociju nauke, svestrano će raditi na popularizaciji i promovisanju nauke, kulture i umetnosti, rekao je Aleksandar Štajn, pomoćnik gradonačelnika za unutrašnju i međunarodnu saradnju:

"Mi ćemo već imati, kao prve plodove ove saradnje, 17. maja gostovanje čuvenog popularizatora matematike, Džejmsa Tantona, a krajem maja će u Kragujevcu biti održana promocija Mreže finansijskih menadžera Evropske unije, što predstavlja samo prvi korak u našoj saradnji."

tel. 034/335-542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво