Читај ми!

MIN lokomotiva u Nišu radi punom parom

Iako je u restrukturiranju, preduzeće "MIN lokomotiva" u Nišu radi punim kapacitetom, jer se za potrebe "Železnica Srbije" remontuje 10 lokomotiva. Najveći problem bio je bankarski depozit od 10 odsto vrednosti posla, odnosno 36 miliona dinara, koji je odobren tek po dobijanju kredita od države. Rokovi za isporuku lokomotiva neće moći da se ispune, jer pojedini rezervni delovi stižu iz inostranstva.

"MIN lokomotiva" u Nišu, iako je u restrukturiranju, radi punim kapacitetom, jer se za potrebe "Železnica Srbije" remontuje deset lokomotiva.

Najveći problem bio je bankarski depozit od deset odsto vrednosti posla, to jest 36 miliona dinara, koji je odobren tek po dobijanju kredita od države. Rokovi za isporuku lokomotiva neće moći da se ispune, jer pojedini rezervni delovi stižu iz inostranstva.

Da li je remontovana lokomotiva u poptunosti spremna za prugu, pre no što i zvanično napusti pogon fabrike proveravaju stručnjaci iz mešinske industrije, ali i inspektori sa Želenice. Puštanje veštačke kiše jedan je od načina da se uoče propusti.

Do kraja godine posla će biti, jer su niški mašinci, kao jedini remonter javnog saobraćaja u Srbiji, imali bolju ponudu od konkurenata iz Hrvatske i Rumunije, pa su od naše države dobili ovaj veliki posao.

Konkurisali su i na tenderima u Bugarskoj i Republici Srpskoj, a spremni su, kažu, da popravaljaju i lokomotive i drugih zemalja u regionu.

Rezervni delovi stižu iz Engleske, Češke, Rumunije, ali i od naših dobavljača. Jedan od najvećih problema je što se na isporuku čeka nekoliko meseci.

Skoro tri i po decenije Dragoslav Cvetković remontuje lokomotive. Njemu je ostalo još šest godina do penzije i, kako kaže, posla ima još mnogo.

Italijani su pre pet godina u procesu privatizacije prvi kupili ovu nišku fabriku. Prodali su je Rumunima, a posle raskida ugovora, pripala je državi. 

rts.nis@rts.rs
+381 18 236-588 

  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво