Читај ми!

Kontrola preduzeća koja čiste sneg

Ivica Dačić izdao naređenje svim štabovima za vanredne situacije da provere spremnost i osposobljenosti preduzeća angažovanih u raščišćavanju snega. Ukinuta vanredna situacija u Zrenjaninu.

Komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Ivica Dačić izdao je naređenje svim štabovima za vanredne situacije u Srbiji da sprovedu kontrolu spremnosti i osposobljenosti preduzeća nadležnih i angažovanih u raščišćavanju snega i održavanju putne mreže.

U naredbi se traži hitno uklanjanje uočenih nedostataka ili da se, u slučaju nespremnosti preduzeća nadležnih za raščišćavanje snega i održavanje putne mreže, sagledaju mogućnosti za ugovorno angažovanje drugih pravnih lica, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

U Vladi Srbije održan je i sastanak kom su prisutvovali ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, načelnici sektora za vanredne situacije i Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Predrag Marić i Dragiša Simić, direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda Milan Dacić i savetnik premijera Ivica Tončev.

Predstavnici Vlade Srbije, institucija i preduzeća za održavanje puteva i bezbednost saobraćaja dogovorili su se o uspostavljanju jedinstvenog sistema osmatranja, prikupljanja informacija i koordiniranog postupanja u slučaju elementarnih nepogoda.

Na sastanku u Vladi Srbije oni su analizirali pripremljenost i saradnju svih službi koje učestvuju u otklanjanju i saniranju posledica hidrometeoroloških nepogoda, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Zaključeno je da je neophodno da se u što kraćem roku obavi inspekcijska provera preduzeća zaduženih za održavanje puteva i da se po potrebi angažuju dodatna oprema i sredstva kako bi se brže normalizovao saobraćaj u vreme nepogoda.

Na sastanku je konstatovano i da treba, zavisno od procena, privremeno ili potpuno zatvarati određene deonice puteva za teretna vozila i preduzimati zakonom predviđene mere protiv organizacija i pojedinaca koji ne obavljaju poslove za koje su zaduženi.

U međuvremenu, na teritoriji grada Zrenjanina ukinuta je vanredna situacija jer je normalizovan ostanje izazvano povećanjem snežnih padavina, odlučio je Gradski štab za vanredne situacije.

U Sečnju, Žitištu i Novoj Crnji još je na snazi vanredna situacija koja bi, kako najavljuju iz štabova, trebalo da bude ukinuta sutra.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво