Читај ми!

Niška Lokomotiva ponovo na pruzi

Jedina domaća firma koja remontuje elektro i dizel lokomotive, MIN Lokomotiva iz Niša, zbog loših vremenskih uslova i nedostatka materijala, nije radila dva meseca. Tri stotine radika je ponovo vraćeno na posao.

Posle dvomesečne pauze, tri stotine radnika fabrike MIN Lokomotiva iz Niša ponovo su na radnom mestu. Oni će, najverovatnije, biti angažovani na remontu za Železnice Srbije.

Iako je samo povremeno dolazio u fabriku, mehaničar niške MIN lokomotive Bojan Dimitrijević,odmah je nastavio prekinuti posao i kaže da su na lokomotivi 641 radili hidrostatiku i vodu.

Za jedan broj zaposlenih bilo je posla i u pauzi. Poslovođa Tomislav Janković kaže da ljudima nije bio problem da se vrate na stari sistem rada.

Tokom dvomesečne pauze, ranije ugovoreni poslovi na remontu lokomotiva su mirovali, ali je zato osposobljeno više od 50 vučnih motora  koji su stradali zbog oštre zime i nepovoljnih vremenskih uslova.

 

Direktor proizvodnje Miroljub Kostić kaže da u nije bilo zastoja u ispunjavanju obaveza prema naručiocima i kupcima, naročito u periodu vanredne situacije.

U okviru programa u vrednosti 230 miliona dinara, ugovorenih prošle godine, nastavljen je remont lokomotiva za Železnice Srbije i termoelektranu "Obrenovac". Za ovu godinu imaju samo manje ugovorene poslove i spas, kako kažu, vide u tenderu za remont deset lokomotiva.

Direktor MIN lokomotive Slavko Raičević kaže da bi taj posao mnogo značio za MIN  Lokomotivu, jer bi popunio kapacitete za ovu godinu, a time omogućio da firma normalno radi i opstaje.

MIN Lokomotiva je taj posao dobio na tenderu Železnica Srbije, ali se zbog žalbe jednog od učesnika konkursa, čeka odluka nadležne komisije, koja će biti poznata najkasnije za mesec dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара