Читај ми!

Konjički karavan na Tari

Konjički klub "Dora" iz Bajine Bašte organizovao je proteklog vikenda prvi zimski konjički karavan u Nacionalnom parku Tara. Na zimsko jahanje odvažilo se sedmoro najhrabrijih iz Beograda, Kosjerića, Užica i Bajine Bašte.

U želji da pokažu da je Tara idealna i za razvoj konjičkog turizma, bajinobaštanski klub "Dora" organizovao je proteklog vikenda, prvi konjički karavan Nacionalnim parkom.

Na startu karavana, na Kaluđerskim Barama našao se ponos ergele i višestruki šampion Srbije, grlo "Zvezda".

"Ona je jutros dobila malo jači doručak nego obično, a inače je imala malo učestalije treninge nego ostali konji", kaže Stefan Zarić iz Bajine Bašte.

Možda se i zbog malo ljubomore trogodišnji ždrebac opirao prvom jahanju u grupi sedam grla arapske i engleske pasmine, koji su zbog velikog snega krenuli izmenjenom maršrutom put Mitrovca.

Naviknuti na prečice Tarom, a primorani delom na asfalt i konjima i jahačima dobrodošao je odmor kod prijatelja kluba u Sokolini.

Radovan Petrović sa Tare kaže da se duž celog puta skoncentrisao samo na jahanje, a Milijan Đurović iz Kosjerića dodaje da po ovakvim uslovima nikada nije jahao, pa je za njega ovo jedno novo iskustvo.

Pređeno je trideset kilometara sa čim se vešto izborila i jedina dama u karavanu. Ljubica Mićunović iz Užica kaže da ne postoje podele na muške i ženske, jer ljubav prema konjima je jača od svega.

Dušan Milovanović iz konjičkog kluba "Dora" kaže da se raduje što je bilo lepo vreme i što su ostvarili ono što su zacrtali.

"Pokazali smo da u ovoj predivnoj prirodi može da se uživa i na jedan potpuno drugačiji način, aktivno, jer osećaj na konju je potpuno drugačiji od šetnje", kaže Milovanović.

Na zimsko jahanje odvažilo se sedmoro najhrabrijih, iz Beograda, Kosjerića, Užica i Bajine Bašte, a letnji karavan će, kažu, svakako biti i brojniji i na dužoj stazi.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво