Читај ми!

Čija je kuća?

Stara oronula kuća u Leskovcu već nekoliko godina predmet je sudskog spora. Predrag Mladenović koji dvadeset godina radi u Švajcarskoj nije mogao da pretpostavi da će kuća koju je sagradio otac biti prodata bez njegovog znanja.

Zbog nerešenih porodičnih odnosa porodična kuća Mladenovića u Leskovcu godinama je predmet sudskog spora. Iako je Predrag Mladenović uspeo da kuću upiše u katastar na svoje ime i time dokazao da je njegova sestra nezakonito prodala kuću, sudski izvršitelji su ga početkom ovog meseca izbacili iz kuće.

Mladenovići su zbog toga podneli tužbu protiv sudskih izvršitelja. Predragova sestra je još 2006. godine na osnovu ugovora o izdržavanju prodala kuću i od tada sa majkom ne živi u Leskovcu. Otac je nedavno umro u svojoj kući, a Predrag zajedno sa svojom bivšom ženom dokazuje da je kuća prodata nezakonito.

Posle mnogo muka velikog broja sudskih odluka Predrag u katastru upisuje kuću na svoje ime, ali mu ni to, kako kaže, ne pomaže. Početkom decembra sudski izvršitelji ga uz pomoć policije iseljavaju, a on dva dana, zbog ometanja postupka provodi u zatvoru.

"Ja stvarno ne mogu da shvatim šta mi se dešava. Kuću sam upisao u katastar plaćam za to i porez, a sud me isteruje iz kuće bez ikakvog pravnog pokrića kao da sam kriminalac", kaže Predrag Mladenović.

Ogorčena je i Predragova bivša supruga Divna koja kako kaže u dvorištu zajedno sa ćerkama svakodnevno doživljava niz neprijatnosti.

"Ja sam ovde provela 40 godina. Ulagala sam u kuću. To je dokazano i na sudu, a sada svakodnevno doživljavam neprijatnosti", kaže Divna.

Osnovni sud u Leskovcu izdao je pismeno saopštenje u kome se opisuje izvršni postupak iseljenja na osnovu pravnosnažnog sudkog rešenja iz 2006. godine, iako je Apelacioni sud u Nišu poništio ugovor o kupoprodaji.

Istovremeno u Osnovnom sudu je u toku i parnični postupak o zaostavštini koji nikako da se okonča. Dok čeka pravdu, Predrag, kada dođe iz Švajcarske, živi u garaži. Zdravlje je, kako kaže, izgubio, ali će se za kuću boriti dok je živ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво