Читај ми!

Albansko-srpski komšijski spor

Dva lokala u centru Preševa ne rade zbog spora njihovih vlasnika, Lilića i Salihua. Sedam godina se tuže zbog vlasništva nad delom imovine.

Zbog sedam kvadrata podruma, porodica Lilić i Salihu iz Preševa tuže se već sedam godina. Podrim nije zidovima podeljen kao sprat, pa zahvata podrumski deo i deo komšijskog lokala. Prostor je neupotrebljiv zbog rupe u podu, do polovine prodavnice.

Lokal porodice Lilić je urušen, a Osnovni sud i građevinske inspekcije doneli su više rešenja i presuda, da se radovi obustave i poslovni prostor vrati u prvobitno stanje.

"Ruši mi kuću, vrši pritisak, traži da se iselim iz dela mog lokala i moje kuće. Materijalno me iscrpljuje, psihički me uznemirava, ne znam šta će da uradi naredni dan", kaže Dragomir Lilić.

Dva lokala je Šukri Salihu kupio od Lilićevih rođaka 2003. godine. Počeo je da ih renovira, od podruma. Presudom Osnovnog suda naloženo mu je da otkloni opasnost od rušenja poslovnog prostora, izgradi armirane betonske stubove kao podupirače.

Šukri Salihu kaže da je stavio podupirače, ali da su oni sami pali. Građevinski inspektor doneo je rešenje za sanaciju tog dela objekta, ali je vlasništvo i dalje sporno.

Ekrem Saliju, građevinski inspektor kaže da je obojici investitora istakao da objekat mora da se renovira, jer je star.

Lokali u ulici Save Kovačevića izgrađeni su 1924. godine, a porodična kuća Lilićevih je na tom mestu. Zbog sedmogodišnjeg sudskog spora i sedam kvadrata podruma ni Dragomir Lilić ni Šukri Salihu ne koriste svoj poslovni prostor.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво