Читај ми!

Lažna "viljamovka"

Zaplenjeno 1.500 flaša falsifikovane rakije "viljamovke". Analize pokazuju da je lažna rakija opasna po zdravlje ljudi. Policija najavljuje podizanje krivičnih prijava do kraja nedelje.

Leskovačka policija zaplenila je 1.500 flaša falsifikovane rakije "viljamovke". Ta marka rakije zaštitni je znak Kombinata "Porečje" u Vučju. Analize pokazuju da je lažna rakija opasna za zdravlje ljudi. Policija najavljuje podizanje krivičnih prijava do kraja nedelje.

Teško da bi neko primetio da je reč o falsifikovanoj "viljamovki". Ambalaža se razlikuje samo po tome što je, kod prave, natpis "Porečje Vučje", i to tek odnedavno, ispisan zelenom bojom.

U "Porečju" su slučajno otkrili da se na tržištu pojavio falsifikat njihove najprodavanije rakije. Dobavljač iz Beograda javio im je da "viljamovku" dobijaju po nižoj ceni od uobičajene.

Tehnolozi najvećeg Poljoprivrednog kombinata na jugu Srbije upozoravaju da lažna viljamovka nije za upotrebu.

Rukovodilac destilerije Srđan Dinić rekao je da je, prema njihovim saznanjima, ta rakija urađena u laboratoriji i da ona sadrži etil-alkohol sa različitim dodacima.

U "Porečju" kažu da falsifikatori za punjenje jedne flaše nisu potrošili više od 200 dinara i da su lažnu rakiju prodavali od 1.100 do 1.300 dinara, koliko košta i prava.

Sumnja se da je "viljamovka" falsifikovana u Subotici. U leskovačkoj policiji kažu da je moguće da je reč o istoj grupi koja je pre godinu dana falsifikovala rakiju drugog proizvođača. Istraga je u toku, a prve krivične prijave očekuju se do kraja nedelje.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво