Vesić o Đilasu

Član Predsedništva SNS Goran Vesić rekao je da su građani Beograda iskazali najveću podršku listi SNS, te da nisu naseli na kampanju laži i prevara koju je vodila opozicija.

Vesić kaže da najbolji odgovor građana na sve što je u Beogradu urađeno jeste 15.000 glasova više nego 2014. godine.

Kako kaže, izbori u Beogradu su još jedan debakl opozicije, te da je Dragan Đilas, kao drugoplasirani, dobio skoro 30 odsto glasova manje nego SNS.

"Đilas pokušava da debakl opravda izmišljanjem i da ospori i omalovaži skoro 370.000 građana koji su nam dali glas", rekao je Vesić novinarima.

Prema njeovim rečima, podaci koje je Đilas izneo na današnjoj konferenciji za novinare, da je u Beogradu podeljeno 208 miliona dinara socijalne pomoći - nisu tačni.

Vesić objašnjava da je na teritoriji Beograda podeljeno 70 miliona dinara za 4.700 građana koji su za to ispunili uslove.

Novac koji deli Ministarstvo za rad, kaže Vesić, deli se tokom cele godine i kao i do sada, podeljen je građanima u 49 opština, kao i građanima KiM.

"Ta sredstva se dele socijalno ugroženima svake godine i to nema veze sa izborima. Đilas svojim optužbama poručuje da ne želi da socijalno ugroženi građani dobiju pomoć", rekao je Vesić.

Naveo je i da je Đilas, dok je bio gradonačelnik Beograda, na ime jednokratne pomoći, podelio 728 miliona dinara na teritoriji glavnog grada.

"Tako je pokušavao da kupi glasove, a razlika je još jedna, što ne postoji nijedan papir o tome koliko je i kome novca davao. Sada postoji svima dostupna evidencija, gde svaki dinar te pomoći ide", rekao je Vesić.

Podvukao je da je 208 miliona dinara opredeljena suma za socijalno ugrožene, a da je podeljeno 50 miliona dinara na teritoriji Srbije i KiM i 70 miliona na teritoriji Beograda, dok će ostatak, ukoliko ga bude, biti vraćen u budžet Srbije.

"On pokušava da sakrije da je predstavnik tajkuna i da ga interesuje samo gradska kasa. Da nije tako, njegova lista izašla bi na izbore i u Boru, Aranđelovcu i Sevojnu, ali nije, jer tamo nema para", kaže Vesić.

Naveo je i da su Đilasove firme u vreme kada je bio državni funkcioner, ostvarivale promet od 71 milion evra.

"On je svoje bogatstvo stekao u politici, a od 2004. do 2012. promet njegovih firmi je 90 odsto, dok je pre toga bio 0,2 odsto", ukazao je Vesić i naveo da je Đilas preko svojih firmi radio sa Studijom B, koji je tada bilo javno preduzeće, što je, kako kaže, direktan sukob interesa", rekao je Vesić.

"Neka opozicija pokuša da na neki drugi način ubedi ljude da će vladati bolje od nas, jer su izbori pokazali da laži i klevete ne donose glasove, jer građani žele konkretne promene. Njihov jedini program i cilj jeste mržnja prema Aleksandru Vučiću, a mi ih pozivamo da učestvuju u Skupštini grada i zajedno sa nama rade na razvijanju Beograda", rekao je Vesić.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво