Zukorlić: Mesečno po evro za sve asfaltirane ulice

Ako bi Beograd uštedeo mesečno samo jedan evro po glavi stanovnika, to bi značilo da bi se za godinu dana akumulirala sredstva dovoljna da se asfaltiraju sve ulice i izgradi kanalizaciona mreža, rekao je u okviru kampanje predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić.

Obraćajući se građanima Banovog Brda, Zukorlić je podsetio da Beograd ima dva miliona stanovnika i ekonomsku moć veću od pola države, ali i da istovremeno ima mnogo neasfaltiranih ulica i ono što nije za pohvalu – da jedna četvrtina grada nema kanalizaciju.

"Zato mi u Stranci pravde i pomirenja (SPP) ne ulazimo u velike priče i svađe oko velikih projekata, već se zalažemo da se na čelu gradske uprave nađu ljudi koji će biti odgovorni za ono za šta su zaduženi", rekao je Zukorlić.

Istakao je da je moguća drugačija politika i odgovorna vlast, te da je polovina programa stranke fokusirana na čoveka sa moralnim i ljudskim vrednostima, a istovremeno je, kaže, svestan da "to neće ići lako i brzo, jer imamo višedecenijske naslage od bivših režima koji su nas upropastili".

"Mogu da obećam da ću stati na strani obespravljenih, na stranu ugroženih, da ću biti sa njima. Ne velika obećanja, i najmanju ljudsku reč nikada nismo izneverili i to je ono što želimo da vratimo u politiku – etiku i istinu. Da vratimo u politiku da je moguće biti političar koji ne laže i ne krade", rekao je Zukorlić.

SPP posebnu pažnju posvećuje najslabijima

Zemun je grad u gradu Beogradu, ali u njemu ima više nego u ostalim delovima nehigijenskih naselja, ocenio je kandidat za gradonačelnika Stranke pravde i pomirenja (SPP) prof. Nenad Prokić ističući da ta partija posvećuje posebnu pažnju najslabijim i najsiromašnijima u društvu.

Drugog dana otkako je SPP otpočela kampanju za beogradske izbore, kandidat za gradonačelnika posetio je opštinu Zemun gde je razgovarao sa građanima.

Kaže da je Zemun grad sa svojom tradicijom, svojim uspesima i sa svojim problemima.

"Specifičan je u odnosu na Beograd, iako je u pitanju pešačka udaljenost na nekoliko desetaka minuta. U našem programu, u okviru socijalnog statusa koji je vrlo osetljivo tretiran, posebnu pažnju obraćamo na one najslabije, najsiromašnije i s te strane želim da istaknem probleme vezane za zemunska nehigijenska naselja kojih, nažalost, ima više nego u ostalim delovima grada", rekao je Prokić.

Naglasio je da njega i kandidate za odbornike SPP-a ni loše vreme nije sprečilo da se susretnu sa građanima i čuju ključne probleme Zemunaca, kao i to da će se ubuduće založiti za njihovo rešavanje.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво