Šešelj: Samo ja mogu u drugom krugu da pobedim Vučića

Ako pobedim na predsedničkim izborima, izvršna, zakonodavna i sudska vlast imaće snažnog kontrolora, rekao je predsednički kandidat Vojislav Šešelj za RTS.

Vojislav Šešelj kaže da u prvom krugu predsedničkih izbora ne može da savlada Aleksandra Vučića, ali može u drugom.

"U prvom krugu najveći rivali su mi Jeremić i Janković, zato pokušavam da ih savladam iznoseći kompromitujuće materijale o njima. Jankovića kompromituje ubistvo koje se dogodilo u njegovom stanu, i to njegovim pištoljem, mada ne mogu kažem da je bilo namerno. Jeremić i Boris Tadić su u najmanju ruku zataškavali ubistvo dvojice gardista 2004. godine", rekao je Šešelj gostujući u emisiji "Oko" na RTS-u.

Kaže da ceni trojicu kandidata Aleksandra Popovića, Milana Stamatovića i Miroslava Parovića, kojima ne može ništa da zameri.

Ako pobedi, kaže da će biti kontrolor vlasti, dok bi u slučaju Vučićeve pobede sva vlast bila u njegovim rukama.

"Kao predsednik biću kontrolor vlasti – izvršna, zakonodavna i sudska vlast imaće snažnog kontrolora", rekao je Šešelj.

Šešelj je izjavio da bi kao predsednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

Lider radikala je rekao da bi sa funkcije predsednika države pokušao da ubedi vladu da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) čije su članice, pored Rusije, i Belorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija.

"Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresovana za naše članstvo u ODKB. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sistemima i sistemima (protivvazdušne odbrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske, a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bismo onda mogli da podignemo životni standard vojnika i oficira", rekao je Šešelj.

Ocenio je i da se za aktuelni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski", i da Moskva ne sme da kvari odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobedu na predstojećim predsedničkim izborima.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво