Читај ми!

LDP: Nema napretka sa novom vladom

Srbija neće napredovati sa naprednjacima niti će imati demokratiju i opoziciju sa ostalim strankama koje su ušle u parlament, poručio je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Sa parlamentom u kome 80 odsto mesta zauzimaju stranke odgovorne za politiku devedesetih, Srbija nema čemu da se nada do sledećih izbora, rekao je lider LDP-a Čedomir Jovanović.

U pismu članovima LDP-a, Jovanović je naveo da su glasači sa birališta u Srbiji rekli "šta su imali i umeli" i uputili poruku: "Mislimo da nije vreme za ono što LDP nudi".

"Glasači su ponudu LDP-a čuli i razumeli, koliko god su mogli u histeriji ove prekratke kampanje. Na kraju je ponuda odbijena i birači su odlučili da taj posao vodi samo jedan čovek i samo jedna partija", ocenio je Jovanović.

Prema njegovoj oceni, u novom sazivu Skupštine Srbije, izuzev nacionalnih manjina, neće biti nikoga čiji sistem vrednosti i uverenja odgovaraju poslu koji Srbiju čeka od danas.

"Reforme, promenu sistema i put ka Evropi vodiće oni koji to uče, a pitanje je i da li hoće. Njima će se suprotstavljati oni koji su na vlasti pokazali da tek ne razumeju ni šta su reforme ni šta je demokratija niti šta je Evropa", rekao je Jovanović.

LDP, kaže Jovanović, već od danas ima odgovornost da se još jače bori za svoje vrednosti, da se oslobodi razočarenja i nađe snagu za tu borbu.

"To je zadatak koji je istorija od danas stavila pred LDP i pozivam Vas da se na tom zadatku zajedno nađemo i zajedno borimo", poručio je Jovanović članovima stranke.

Jovanović kaže da ova situacija nije novost ni kod nas ni u svetu.

"Većine su često umele da donesu pogrešnu odluku i da imaju pogrešne stavove. Mnoge su se nacije često nalazile na pogrešnom putu odlukom većine, a Srbija veoma često u proteklih četvrt veka", naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, odlukom većine, LDP nije u parlamentu, a toj većini se priklonio i deo glasača LDP-a.

"Meni lično nije nov posao koji nas čeka. Peo sam se na planine koje se teško osvajaju. Pokretao sam preduzeća za koje se mislilo da nemaju budućnost. Plovio sam morima po najgorim vremenima. Počinjao sam iz početka kad su svi mislili da je kraj. Ako ćemo pravo, ja to najbolje znam da radim, samo mi je žao što moram da sačekam da se Srbiji sve to i desi, da bih to još jednom u životu radio", rekao je Jovanović.

Srbija je rekla da sada nije vreme za nas, a kad Srbija bude rekla "Vreme je", biće mnogo gore vreme nego danas, smatra Jovanović.

"Vreme je da se LDP sprema za ovaj svoj novi posao, kad Srbija shvati da je LDP ponovo jedina u pravu", zaključio je Jovanović svoju poruku članovima LDP-a, koja je objavljena na sajtu stranke.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво