Читај ми!

Stranačka reagovanja na procenu izbornih rezultata

Predstavnici partija, udruženja i koalicija koje su učestvovale na parlamentarnim izborima u Srbiji komentarisali su objavljene preliminarne rezultate.

Iz partija, koalicija i udruženja koji su učestvovali na parlamentarnim izborima u Srbiji stižu reagovanja na objavljene preliminarne rezultate.

Pobeda koalicije oko SNS-a značajna je i važna za Srbiju i njene građane, zbog proklamovanih programskih ciljeva koji moraju biti ispunjeni, ocenio je predsednik SPO-a Vuk Drašković.

"Najvažnije je ubrzano sprovođenje Briselskog sporazuma, evropske reforme, borba protiv korupcije i kriminala, korenite ekonomske reforme, demontiranje centara moći službi bezbednosti iz vremena Slobodana Miloševića, evropske refome tih službi i otkrivanje svih zločina državnog terora nad građanima i susedima, kao i državne pljačke građana i cele države", ocenio je Drašković u pisanoj izjavi.

Poslanici sa liste NDS-a, LSV i "Zajedno za Srbiju" će biti opozicija, ali smo spremni da podržimo dobre projekte, saopštili su večeras lider LSV i Zajedno za Srbiju Nenad Čanak i Dušan Petrović.

Potpredsednik LSV-a Branislav Bogaroški poručio je da su se nakon preliminarnih rezultata promenili odnosi u demokratskom bloku Srbije, te da je vođa demokratske opcije sa 7,76 odsto glasova postala koalicija okupljena oko NDS-a i LSV-a.

Predsednik SVM-a Ištvan Pastor rekao je da SVM računa na sedam poslaničkih mesta u Skupštini Srbije. Pastor je izrazio zadovoljstvo postignutim uspehom i dodao da je SVM "jedan od pobednika" današnjih izbora.

Lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi rekao je da je zadovoljan rezultatom koji je ta partija ostvarila. 

Lider LDP-a Čedomir Jovanović, čija stranka, prema prvim preliminarnim rezultatima, nije obezbedila ulazak u parlament, rekao je da su rezultati glasanja iznenađenje samo za ljude "koji ne znaju u kakvoj Srbiji žive".

Na sledećim izborima će LDP biti jači za sve one koji danas nisu glasali, jer su odustali od politike, rekao je Jovanović, dodavši da želi da veruje da Srbija danas nije pogrešila.

Lider DSS-a Vojislav Koštunica rekao je da nije zadovoljan rezultatima izbora, da su oni razočaravajući, ali da je zadovoljan što je ta stranka ušla u Skupštinu grada Beograda.

Koštunica je na konferenciji za novinare rekao da se posle današnjih izbora politička mapa Srbije promenila i da podseća na "početak devedesetih godina, s razlikom što su dva glavna aktera promenila mesta".

Lider URS-a Mlađan Dinkić čestitao je SNS-u na pobedi i istakao da je ubeđen da sa politikom stezanja kaiša građani Srbije nemaju čemu dobrom da se nadaju. Nadamo se da će neke od naših ideja prihvatiti, kaže Dinkić dodajući da ako se nastavi sa stezanjem kaiša neće moći da se povećaju plate i penzije. 

Nosilac izborne liste "Dosta je bilo" Saša Radulović zahvalio se svim biračima koji su podržali tu listu i učestvovali u kampanji, navodeći da posao te grupe građana tek počinje.

SRS je saopštio da u Skupštinu Srbije nisu ušli srpski radikali, "Obraz" i "Naši", te da tako u parlamentu neće biti "onaj autentični duh srpskog naroda".

Pokret "Dveri", koji je večeras uspostavio improvizovani "medija centar" na ulici nadomak sedišta RIK-a, priznao je da nije prešao cenzus na vanrednim parlamentarnim izborima.

Cilj koji smo sebi zacrtali, a to je da nas građani Srbije upoznaju, jednim delom je ostvaren, saopštila je "Treća Srbija" koja je prvi put učestvovala na izborima. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво