Ugljanin: Očekujem glasove i Bošnjaka i Srba

Bošnjaci u Srbiji imaju mnoga prava, ali ne i mehanizam da ih ostvaruju, rekao lider SDA Sulejman Ugljanin. Ističe da će taj mehanizam biti poslanička grupa u budućem sazivu Skupštine, kao i da, osim glasova Bošnjaka, očekuje i glasove Srba na izborima 16. marta.

Na promociji poslaničke liste Stranke demokratske akcije Sandžaka njen predsednik i nosilac liste Sulejman Ugljanin rekao je u Prijepolju da Bošnjaci u Srbiji imaju mnoga prava, ali ne i mehanizam da ih ostvaruju.

Taj mehanizam će biti poslanički klub u budućem sazivu Skupštine Srbije, koji će moći da predlaže propise za ostvarivanje prava koja Bošnjaci imaju kao nacionalna manjina.

"Poslanički klub je pet kandidata sa naše liste ili 10 sandžačkih poslanika", rekao je Ugljanin.

Kako je istakao, ponosan je na koncept održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja u Srbiji, na kojem su radili njegovo ministarstvo i Kancelarija Vlade Srbije.

"Taj koncept je postavljen na naučnoj osnovi i stavljen u evropske okvire. Mi smo sa prosečnim budžetom za nedovoljno razvijena područja od oko pet miliona evra godišnje uradili daleko više od mnogih ministarstava koja su imala mnogo više para", rekao je Ugljanin.

"Stoga na predstojećim izborima očekuje glasove pre svega Bošnjaka, ali i Srba iz Sandžaka jer je ovo naša zajednička kuća. Očekujem i glasove iz 48 nedovoljno razvijenih opština u Srbiji jer je u njima vidljiv rezultat mog rada u Vladi", rekao je Ugljanin.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво