Читај ми!

Odloženo suđenje Ražnatovićevoj

Novo suđenje pevačici Svetlani Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću odloženo je za 24. novembar, pošto optuženi nisu primili sudski poziv. Ražnatovićeva i Ocokoljić se terete za nasilničko ponašanje za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Početak suđenja pevačici Svetlani Ražnatović i njenom zetu Predragu Ocokoljiću zbog nasilničkog ponašanja odložen je za 24. novembar jer nisu primili poziv za suđenje u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Sudija Danijela Koš je rekla da Ražnatovićeva i Ocokoljić nisu uredno pozvani, dok su njihovi branioci Goran Petronijević i Mladen Magdelinić dopisom sudu zatražili odlaganje suđenja, navodeći da su na godišnjem odmoru.

Portparolka Suda Ivana Ramić rekla je novinarima da su pozivi za to suđenje upućivani nekoliko puta i poštom i preko sudskog kurira.

Prema njenim rečima, poziv je jednom neko primio, ali se ne zna ko je to bio, jer potpis nije bio čitak.

Ramićeva nije mogla da objasni kako je moguće da neko ko je u kućnom zatvoru ne otvori vrata sudskom kuriru i ne primi sudski poziv. Takođe, nije mogla da kaže da li je poziv upućen pre ili nakon što je Ražnatovićeva počela da služi kaznu kućnog zatvora.

Na današnje suđenje došao je oštećeni u tom postupku direktor kluba "Mladi proleter" Aleksandar Olarević, kao i još šest svedoka.

Za krivično delo nasilničkog ponašanja zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Ražnatovićeva je u beogradsku Palatu pravde trebalo da dođe iz "kućnog zatvora", odnosno svog doma u Ljutice Bogdana u kom boravi oko četiri sedmice, bez prava da napušta kuću osim uz posebno odobrenje Višeg suda u Beogradu.

Ražnatovićeva i njen zet naći će se na optuženičkoj klupi zbog sukoba od pre četiri godine sa direktorom FK "Mladi proleter" Aleksandrom Olarevićem, koji je protiv njih i podneo krivičnu prijavu.

Olarević je međutim povukao krivičnu prijavu čim je u medijima objavljeno da će se pevačici i njenom zetu zbog toga suditi, ali je tužilaštvo ostalo pri svojim optužbama.

Ražnatovićeva je kaznu kućnog zatvora počela da služi zajedno sa sestrom Lidijom Ocokoljić, 23. juna.

Nagodba sa Tužilaštvom

Presudom Višeg suda u Beogradu, izrečenoj na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je Ražnatovićeva zaključila sa tužilaštvom, ona je u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i vraćanja milion i po evra državi priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole u kući držala 11 pištolja.

Lidija Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Kako je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "Sablja" 2003. godine, pevačici je ostalo još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući, a njenoj sestri, koja je takođe bila u pritvoru, oko četiri i po meseca.

One su prošle sedmice uplatile 500.000 evra u dinarskoj protivvrednosti u budžet Republike Srbije, od ukupno milion i po evra koliko su dužne da uplate. Drugu ratu moraju da plate u roku od šest meseci od pravosnažnosti presude, odnosno do 30. decembra, a treću u roku od dve godine.

Kao garancija da će treća rata biti uplaćena, sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u Ljutice Bogdana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво