Uhapšeni zbog primanja i davanja mita

Policija uhapsila tri službenika Opštinskog organa za prekršaje u Smederevu zbog sumnje da su primali mito. Jedno lice uhapšeno zbog davanja mita. Budžet Srbije oštećen za oko 22 miliona dinara a 3.239 predmeta zastarelo.

Pripadnici MUP-a uhapsili su službenike Opštinskog organa za prekršaje u Smederevu, Vesnu Pašić-Kalinić, Zorana Gavrilovića i Vesnu Jelisavčić zbog osnovane sumnje da su primili mito, a uhapšen je i Dejan Mitrović iz Osipaonice, zbog davanja mita.

U saopštenju je navedeno da su osmunjičeni, od 2006. do 2008. godine posredovanjem Mitrovića ili neposredno, primali novac od građana koji su pravosnažnim rešenjima za učnjine prekršaje kažnjeni novčano ili merama zabrane upravljanja motornim vozilom.

Službenici su za primljeni novac, predmete koji se odnose na navedena rešenja, uklanjali iz svake evidencije ili uništavali, kako izrečene kazne i zaštitne mere ne bi bile izvršene ili bi zastarele.

Šef pisarnice Vesna Pašić-Kalinić, referent izvršenja Zoran Gavrilović i upisničar Vesna Jelisavčić su u tom periodu primili 133.500 dinara i 160 evra od osam osoba sa teritorije Smedereva, protiv kojih će nadležnom tužilaštvu biti podnete krivične prijave, navedeno je u saopštenju.

Zloupotrebama i nezakonitim radom službenika Opštinskog organa za prekršaje u Smederevu, samo u 2006. i 2007. godini, budžet Republike Srbije oštećen je za oko 22 miliona dinara, jer je zastarelo ukupno 3.239 predmeta.

Svi osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, biće privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Smederevu, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво