Читај ми!

Tužilaštvo traži pritvor za državljane Hrvatske u čijem gepeku je pronađena glava gromobrana

Osnovno javno tužilaštvo u Somboru predložilo je sudu da odredi pritvor trojici državljana Hrvatske, koji su uhapšeni nakon što su carinici na graničnom prelazu Bezdan u gepeku automobila pronašli radioaktivnu glavu gromobrana.

Osumnjičeni su juče saslušani, nakon čega je tužilaštvo predložilo pritvor radi obezbeđenja prisustva osumnjičenih i obezbeđenja dokaza, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Osumnjičenima je na teret stavljeno krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija. U odnosu na još jednu osobu, tužilaštvo je naložilo podnošenje krivične prijave za istovrsno krivično delo u redovnom postupku.

Prilikom granične kontrole na prelazu Bezdan na izlazu iz Srbije u Hrvatsku, uređaj za detekciju radijacije očitao je radioaktivnu vrednost, nakon čega su carinici pregledali vozilo nemačkih registarskih oznaka, u kome su se nalazila tri državljanina Hrvatske. Tom prilikom pronađen je predmet za koji postoji sumnja da je izvor radijacije.

Predmet su obezbedila ovlašćena lica Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, i predat je stručnim licima Instituta za nuklearne nauke "Vinča".

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се