Читај ми!

Suđenje Belivukovoj grupi, Miljković ponovo ispituje Lalića o kući u Ritopeku

U Specijalnom sudu u Beogradu na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, optuženi Marko Miljković zatražio je da postavi dodatna pitanja okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću o kući u Ritopeku, u kojoj su prema optužnici pripadnici tog klana ubijali i mučili svoje suparnike.

Optuženi Marko Miljković je naveo da će postaviti dvadesetak pitanja u vezi sa kućom u Ritopeku, te ga je pitao šta se nalazi sa leve, a šta sa desne strane kada se uđe na kapiju.

Miljković je pojasnio da želi da ispita okrivljenog-saradnika Srđana Lalića o toj kući pre nego što vidi fotografije MUP-a, koje je juče počeo da komentariše, pre nego što je suđenje prekinuto.

Lalić je pričao o visini i boji zidova, kao i šta se nalazi u dvorištu, sušari, a rekao je da nije siguran da li u dvorištu kuće postoje kamere.

Miljković je Lalića ispitivao o detaljima u vezi sa dnevnom sobom u toj kući, te je pitao kakav je parket, gde se nalazi monitor i u koju utičnicu je bio uključen, kao i koliko utičnica ima u toj sobi.

Takođe, Lalić je objasnio da su u tajnoj protoriji u toj kući pločice bile tamne boje, kao i gde je L. V. krv kapnula na zid naspram vrata.

Nakon Miljkovića, optuženi Veljko Belivuk je rekao da želi da postavlja Laliću pitanja o prostorijama sa stadiona "FK Partizan" koje su članovi grupe koristili.

Sudija je na početku suđenja podsetila da je jučerašnje ponašanje bilo nedopustivo i upozorila advokate da u sudnici moraju da se ponašaju odgovorno i pristojno.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića se terete za sedam bistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. 

Spajanje predmeta policajaca sa Belivukovim

Sudija je rekao da će tražiti spajanje predmeta protiv policijskih službenika A. P. i N. V. sa predmetom organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Policajci se terete da su odavali poverljive informacije toj kriminalnoj grupi.

Sudija je i N. V. dao rok do 10 dana da pregovara sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u vezi sa sporazumom o priznanju krivice.

Današnje suđenje je odloženo zbog izostanka člana veća, kao i zbog izostanka optuženog A. P. koji je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju kojom pravda izostanak.

Sudija je rekao da je iz spisa predmeta video da N. V. hoće da pregovara sa tužilaštvom, za šta mu je da rok od 10 dana.

Sledeće ročište će biti zakazano naknadno, a posle obaveštenja o sklapanju sporazuma između N. V. i tužilaštva, biće poslat predlog za spajanje postupka sa predmetom Belivuka.

Policajci se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba službenog položaja.

A. P. i N. V. su uhapšeni 15. novembra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu. Terete se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe, čiji su organizatori Belivuk i Miljković, odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво