Читај ми!

Прекинуто суђење Беливуковој групи због непримереног понашања адвоката, наставак сутра

У Специјалном суду у Београду је прекинуто суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, због непримереног понашања адвоката одбране.

Поступајућа судијa је након препирке, изрекла опомену адвокату Далибору Kатанчевићу, браниоцу Н. Л., док је новчано казнила Ивану Остојић, која брани Б. K. и М. С.

Након тога судија је одлучила да прекине суђење, које ће бити настављено сутра.  

Судија је на почетку суђења имала још нека допунска питања за окривљеног сарадника Срђана Лалића, те га је питала ко је од припадника групе бацао остатке покојног Александра Глигоријевића, јер је у једном исказу рекао да је био Н. Ј., а у другој В. Д., на шта је Лалић рекао да је ипак В. Д.

Такође, судија је поставила још пар питања, након чега је рекла да ће сад Лалићу да прикажу фото-документацију.

Адвокати одбране су се противили тој одлуци, наводећи да друга два окривљена-сарадника нису испитана, те да би требало прво сви да буду испитани након чега могу сва три окривљена-сарадника да испричају своја сазнања о фотографијама које су доказ тужилаштва.

Судија је одбила њихове предлоге, објашњавајући да су окривљени-сарадици Никола Спасојевић и Бојан Хрватин слушали Лалићево сведочење и прочитали оптужницу, те су упознати са том документацијом.

Лалићу се приказују фотографије просторија на стадиону ФK Партизан, које су припадници ове групе користили и звали "бункер" како се наводи у оптужници.

Окривљени-сарадник тврди да је пушка са једне од фотографија, оружје које је убијени Александар Глигоријевић донео, додајући да је пушка коју је он донео била искрзана.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара