Читај ми!

Podnet optužni predlog protiv Hrkalovićeve, tužilac traži produženje pritvora

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović zbog trgovine uticajem. Optužnim predlogom obuhvaćeni su i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić i načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković.

Tužilaštvo je takođe tražilo da sud Dijani Hrkalović produži pritvor po dva osnova – zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike.

Odluku o pritvoru danas treba da donese Specijalni sud.

Ona je do sada bila u pritvoru zbog opasnosti da će uticati na svedoke, a kako su istražne radnje završene ovaj osnov za pritvor nije više relvantan.

Hrkalovićeva se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem, za koje je zaprećena kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Šušnjić se takođe tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Bivša državna sekretarka MUP-a sumnjiči se da je uticala na Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom V. M., poznatim kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela, kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Pre dvadesetak dana protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala Darka Eleza, koji je izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on "ne dođe pod obradu" drugih policijskih odeljenja.

Sve navode krivičnih prijava Hrkalovićeva je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Dijana Hrkalović je uhapšena u petak, 15. oktobra  nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Šušnjić i Milenković brane sa slobode.   

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво