Читај ми!

Дијана Хркаловић саслушана у Тужилаштву у оквиру проширене истраге

Бивша секретарка у Министарству унустрашњих послова Дијани Хркаловић поново је саслушана у Тужилаштву за организовани криминал у оквиру проширене истраге која се против ње води због трговине утицајем, речено је агенцији "Танјуг" у Тужилаштву.

Дијана Хркаловић је на саслушање приведена из притвора у којем се налази од 15. октобра и након тога је враћена у Окртужни затвор.

Бивша секретарка у Министарству унустрашњих послова је на саслушању негирала кривично дело и изјаснила се да није крива, пренео је Танјугу један од њених бранилаца адвокат Ненад Тасић. 

Поред Хркаловићеве, у Тужилаштву је испитан и бивши начелник Полицијске управе Нови Сад Милорад Шушњић, потврдили су Танјугу у Тужилаштву.

Након Хркаловићеве и Шушњића, испитано је и неколико сведока, полицајаца из Полицијске управе Нови Сад, а према речима адвоката ниједан није теретио нити споменуо Дијану Хркаловић.

Хркаловићева и Шушњић су под истрагом за кривично дело трговина утицајем, за које је запрећена казна затвора до осам година. 

Тасић је рекао да се Хркаловићева и Шушњић терете "због неовлашћеног прислушкивања босанског криминалца Дарка Елеза", који је недавно изручен из Србије Босни и Херцеговини због низа тамо почињених кривичних дела.

Писање медија и наводе о њиховим везама са Елезом у Тужилаштву нису коментарисали, као ни детаље киривичне пријаве.

Дијана Хркаловић је првобитно ухапшена због сумње да је утицала на начелника одељења за специјалне истражне методе Дејана Миленковића да не достави благовремено неке извештаје Тужилаштву у вези са убиством Властимира Милошевића, познатим као "убиство на шинама", за које је био оптужен, а касније правоснажно ослобођен Вељко Беливук, који је сада оптужен за најбруталнија кривична дела као вођа криминалне групе "Принципи".

Све наводе кривичне пријаве Хркаловићева је негирала на саслушању у Тужилаштву. Она се терети за кривично дело трговина утицајем, а Миленковић за кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Дијана Хркаловић је ухапшена у петак, 15. октобра, након заједничког рада Тужилаштва и Сектора унутрашње контроле МУП-а и исте ноћи јој је одређен притвор, док се Миленковић брани са слободе.  

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво