Završne reči na suđenju za napad na Borka Stefanovića

U Višem sudu u Kruševcu održan je novi pretres na sućenju optuženima za napad na zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića.

Pred Višim sudom u Kruševcu održan je glavni pretres u postupku protiv Miloša Šaponjića, Marka Živkovića i Danijela Gmijovića. Oni se terete za napad na aktiviste Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i Bobana Jovanovića, 2018. godine, a Gmijović i za napad na službeno lice. 

Na današnjem suđenju pred Višim sudom u Kruševcu obe strane iznele su završne reči, nakon saslušanih svedoka i izjave sudskog veštaka iz Niša.

"Za prvooptuženog Šaponjića, koji je bivši pripadnik Žandarmerije optužen za krivično delo nasilje na javnom skupu, gde je zaprećena kazna od tri do 12 godina i za krivično delo napad na službeno lice, gde je zaprećeno od dve do osam godina, znači sve preko 15 godina, predložena kazna je četiri i po", navodi Vladimir Todorić, advokat oštećenih.

To znači, objasnio je Todorić, da je to minimum ili ispod minimuma, a za ostalu dvojicu koji su već kolekcionari presuda i koji su već odslužili, a jedan čeka odsluženje dve presude, predloženo je tri i po godine.

Advokat odbrane Jovana Vučković Pejčić kaže da su u suštini završili sa izvođenjem svih dokaza, dali završnu reč i misli da je korektno da ne komentariše dokazni postupak i rezultate dokaznog postupka pre objavljivanje presude.

Veće Višeg suda u Kruševcu doneće presudu u ponedeljak 21. septembra.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво