Direktoru Infrastrukture železnice određen pritvor

Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana direktoru JP "Infrastruktura železnice" M.J. osumnjičenom za primanje mita, dok će se trojica osumnjičenih za davanje mita braniti sa slobode.

Sudija za prethodni postupak je odbio predlog tužilaštva da odredi pritvor članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada D.B., kao i dvojici novosadskih advokata.

Prethodno su u toku dana svi saslušani pred tužiocem.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, direktor "Infrastruktura železnice" se tereti za primanje mita, a ostali za davanje mita.

Oni su u subotu uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je direktor "Infrastruktura železnice" primio mito od 10.000 evra preko posrednika u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je nakon toga saopštilo da se sumnja da je direktor "Infrastruktura železnice" neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali direktoru.

broj komentara 0 pošalji komentar