Саслушан директор Инфраструктура железнице, Тужилаштво тражи притвор

Тужилаштво за организовани криминал затражило је након саслушања да суд одреди притвор директору "Инфраструктура железнице" М. Ј. и још тројици осумњичених за давање и примање мита у вези са експропријацијом земљишта.

Директор "Инфраструктура железнице" М. Ј. и још тројица осумњичених раније данас су саслушани пред тужиоцем, а одлуку о притвору донеће до краја дана судија за претходни поступак Специјалног суда, речено је у тужилаштву.

М. Ј. је према Танјуговом извору, у формалном и неформалном делу разговора говорио потпуно контрадикторне ствари.

Наредбом о спровођењу истраге, он се терети за примање мита, а остали за давање мита.

Поред М. Ј, јуче су у овом случају ухапшени Д. Б, члан Надзорног одбора Привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада, као и двојица адвоката из тог града, З. С. и В. К.

Они су у суботу рано ујутру ухапшени по налогу Тужилаштва за организовани криминал због сумње да је М. Ј. примио мито од 10.000 евра преко посредника – Д. Б, у службеним просторијама.

Тужилаштво је јуче саопштило да је М. Ј. неосновано и непотребно ангажовао адвокате на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга, те да постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП "Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали М. Ј.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 12. јан 2020, 18:51) - Lola [нерегистровани]

Ministarka

Na poligraf svi.