Nesuđeni kupac "Megatrenda" se nagodio, priznao da je lagao o napadu

Nesuđeni kupac "Megatrenda" D. Đ. priznao je da je u petak lažno prijavio kako je nad njim izvršeno razbojništvo upadom tri muškarca u stan, jer se ispostavilo da su u pitanju bili vlasnici stana, i zaključio sporazum sa Trećim osnovnim tužilaštvu u Beogradu.

Prema sporazumu sa tužiocem, koji je već potvrdio i sud, D. Đ. je izrečena uslovna osuda od tri meseca zatvora sa rokom proveravanja od jedne godine.

Presuda je postala pravosnažna, jer su se svi učesnici postupka odrekli prava na žalbu, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

D. Đ. je navodno trebalo da kupi Univerzitet "Megatrend" od Miće Jovanovića, koji je krajem prošle sedmice saopštio da od prodaje "Megatrenda" odustaje, jer je prevaren.

D. Đ. se na teret stavlja krivično delo lažnog prijavljivanja, jer je u petak prijavio da su mu u stan ušla tri nepoznata muškarca i oduzela mu dva televizora i lakše ga povredila.

Ispostavilo se da su u pitanju vlasnici stana kojima je osumnjičeni dugovao novac za kiriju i koji su mu prethodno najavili svoj dolazak.

U Tužilaštvu kažu da se protiv D. Đ. vodi više krivičnih postupaka zbog krivičnih dela nedavanje izdržavanja, prevara i zloupotreba službenoj položaja.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 10. dec 2019, 11:09) - anonymous [neregistrovani]

nagodba

Zakon favorizuje velike lopove. Sto vise ukrades to se lakse nagodis. To sve nema veze sa zakonom. Sprdnja sa uvodjenjem nagodbe. Krupni lopovski lobi proturio zakon za sebe.
Ovi koji komentarisu prava vlasnika i brane prestupnika najverovatnije su ista kategorija.

(utorak, 10. dec 2019, 10:11) - anonymous [neregistrovani]

vlasnik stana

ne sme da ulazi u stan,moze da ga tereti za svasta.

(ponedeljak, 09. dec 2019, 20:10) - anonymous [neregistrovani]

Legalno?

Od kada je legalno da vlasnik stana oduzme imovinu stanaru i da udje bez dozvole stanara?