Požar u podnožju Suve planine, gori 10 hektara šume

Oko 10 hektara hrastove i cerove šume i niskog rastinja zahvaćeno je požarom koji od jutros gori u podnožju Suve planine, u blizini zaplanjskog sela Miljkovac u opštini Gadžin Han.

Vatrogasci su čitavog dana pokušavali da lokalizuju požar, ali se vatra zbog vetra i suvog rastinja i šuma brzo širila, kaže za RTS predsednica opštine Gadžin Han Marija Cvetković. Prethodnih dana aktivni su bili požari na Staroj planini i u Pčinjskom okrugu.

U gašenju požara kod sela Miljkovac je učestvovalo 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila, ali zbog nepristupačnosti terena vozila nisu mogla da priđu, pa je požar gašen ručno.

Vatra za sada ne ugrožava obližnja naselja.

Gašenje požara nastaviće se rano ujutru, a ukoliko ne bude dalo rezultate, zatražiće se angažovanje ruskog aviona "iljušin", kaže Marija Cvetković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара