Obuzdani požari u Pčinjskom okrugu, dežura se na mestima gde su bila žarišta

U Bosilegradu je na snazi vanredna situacija zbog požara. U Trgovištu je jutros zasedao Štab, na delu teritorije ukinuta vanredna situacija, saznaje RTS.

Požari u Pčinjskom okrugu su lokalizovani, tako da se sada samo dežura na mestima gde su bila žarišta. Vatrogasci i vojska su u Trgovištu i Bosilegradu.

U Bosilegradu je na snazi vanredna situacija, a u Trgovištu je jutros zasedao Štab i predsednik Opštine Nenad Krstić je potvrdio da je na delu teritorije ukinuta vanredna situacija.

Komunalna policija radi na terenu.

"Uhvaćeni su sami počinioci u njivama da pale strnjiku. Odmah su je ugasili i ima efekta na terenu", kaže Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije u Vranju.

Prema njegovim rečima, uglavnom su to bile intervencije u moravskim selima.

Kazne za paljenje vatre na otvorenom su od 10.000 do milion dinara u zavisnosti od toga da li je u pitanju fizičko ili pravno lice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво