Lisice zbog višanja, oštećen budžet Srbije

Sedam osoba je uhapšeno zbog sumnje da su oštetili budžet Republike Srbije za 32 miliona dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 29,1 milion dinara.

Akciju su sproveli inspektor Poreske policije i Posebno odeljenje za korupciju MUP-a Srbije.

"Uhapšeno je sedam lica zbog postojanja osnova sumnje da su kao saučesnici izvršili više krivičnih dela: poreska utaja, pranje novca, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, čime su oštetili budžet Republike Srbije za 32 miliona dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist od 29,1 milion dinara", navodi se u saopštenju Poreske uprave.

U periodu od januara 2016. do februara 2019. godine, dva odgovorna lica privrednih društava iz Knjaževca su otkupili višnje od fizičkih lica uz lažnu dokumentaciju.

Zatim su izvršili prenos novčanih sredstava sa poslovnog računa privrednih društava na račune fizičkih lica koji su podizali i vraćali novac odgovornim licima, zadržavajući deo za sebe.

Osumnjičeni nisu evidentirali ostvareni prihod od prodaje poljoprivrednih proizvoda u poslovnim knjigama, a novac su zadržali za svoje potrebe i izbegli obračun i plaćanje PDV-a i poreza na dohodak građana u iznosu od 32.310.249,42 dinara.

Takođe, oduzeti su i akcizni proizvodi (680 litara alkoholnog pića) i druga roba u vrednosti od preko pet miliona dinara bez dokumentacije o poreklu ("roba na crno") koja je skladištena u neregistrovanom magacinu privrednog društva.

Protiv odgovornih lica podneta je krivična prijava i određena mera zadržavanja do 48 sati.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво