Osumnjičeni za trgovinu drogom pristao da bude izručen Hrvatskoj

Dugogodišnji begunac od pravde Darjan Ješovnik (34) dao je saglasnost za pojednostavljen postupak izručenja Hrvatskoj, potvrdio je za RTS Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Formiran je novi predmet u kome će se odrediti postojanje zakonskih pretpostavki za njegovo izručenje državi koja ga potražuje, a to je Hrvatska, kaže Maravić.

"Glavne pretpostavke su da nije državljanin Srbije, da krivično delo za koje se sumnjiči postoji i u našem Krivičnom zakoniku, te da nije zastarelo. Kada sudsko veće to utvrdi, a očekujemo to da se dogodi i narednih dan-dva, konačno rešenje o izručenju doneće ministarka pravde Srbije", navodi Maravić za RTS.

Viši sud u Subotici odredio je Ješovniku ekstradicioni pritvor u trajanju do 30 dana nakon njegovog hapšenja na graničnom prelazu Horgoš 6. aprila ove godine.

Darjan Ješovnik bio je u bekstvu od 2011. godine i za njim je raspisana međunarodna poternica i evropski nalog za hapšenje.

Tereti se da je kao deo zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčario najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španiji i Holandiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи