У Србији ухапшен један од најтраженијих хрватских бегунаца

Хрватска полиција је у сарадњи са МУП-ом Србије ухапсила Дарјана Јешовника, једног од најтраженијих хрватских бегунаца. Дописник РТС-а из Суботице јавља да му је одређен екстрадициони притвор до 30 дана.

Дарјан Јешовник, рођен у Пљевљима, ухапшен је 6. априла на подручју Републике Србије, саопштио је хрватски МУП. Био је у бекству од 2011. године и за њим је расписана међународна потерница и европски налог за хапшење.

Терети се да је као део злочиначког удружења чији су чланови из Јужне Америке прокријумчарио најмање 718 килограма кокаина према Републици Хрватској, Словенији, Шпанији и Холандији.

Остали чланови тог удружења су ухапшени у претходним акцијама на подручјима Шпаније, Хрватске и Србије, али је Јешовник успевао да побегне.

Када је потерница била расписана, он је побегао из Љубљане и вешто се скривао у више држава. Хрватска полиција је у сарадњи са полицијама Србије, Црне Горе, Словеније, Италије, Шпаније и Холандије пратила све трагове, наводи се на сајту хрватског МУП-а.

Истичу да је лоцирање и хапшење Јешовника припремано дуже време, након што је оперативним радом полицијских службеника Србије утврђено да се користи лажним идентитетом.

Српска полиција га је ухапсила приликом преласка државне границе између Републике Србије и Републике Мађарске у суботу око 18.50.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Суботици одредио му је екстрадициони притвор због опасности од бекства.

Након притварања осумњиченог, Виши суд у Суботици ће у законским роковима одлучити о испуњености законских услова за његово изручење Републици Хрватској, саопштио је суд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво