Velika akcija policije u Šumadiji, 40 uhapšenih

Policijska uprava u Kragujevcu, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije, uhapsila je 40 lica, pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i klanova na teritoriji Kragujevca i Aranđelovca, potvrđeno je RTS-u.

Hapšenja su usledila nakon višemesečnog praćenja i operativnog rada, a policija je izvršila dvadesetak pretresa, upada u stanove i štek stanove kriminalaca. Policija je kod njih pronašla velike količine narkotika, vatreno oružje, municiju, pancire.

Uhapšeni se sumnjiče za mnogobrojna krivična dela: trgovinu narkoticima i oružjem, iznude, prevare.

Tokom ove akcije rasvetljeno je ubistvo muškarca u selu Guncati kod Knića, koje se dogodilo pre nekoliko dana, i silovanje ženske osobe, takođe u opštini Knić.

Tridesettrogodišnja ženska osoba sumnjiči se da je sa više udraca motkom usmrtila muškarca starog 66 godina. 

Od 40 uhapšenih, trideset je već procesuirano u nadležnim tužilaštvima.

Reč je o tri kriminalne grupe.

Prva organizovana kriminalna grupa se sumnjiči za neovlašćeno držanje i prodaju oružja, kao i prevare.

Vođa druge kriminalne grupe, takođe iz Kragujevca, osumnjičen je za prodaju opojnih droga. Kod njih je pronađeno oružje, koje im je, kako se pretpostavlja, služilo za zastrašivanje.

Treće veliko hapšenje obavljeno je na teritoriji Aranđelovca, gde su slobode su lišeni najveći dileri droge u toj opštini.

Kragujevačka policija je dugo pripremala akcije, a hapšenja su usledila nakon pribavljanja čvrstih dokaza protiv osumnjičenih lica.

Akcija se vezuje i za kadrovske promene na čelu PU u Kragujevcu pre osam meseci i rešenost da se stane na put svim oblicima kriminala na teritoriji Šumadije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво