Stefanović: Požar u kući novinara namerno izazvan

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je napad na kuću novinara Milana Jovanovića za naoštriju osudu i da policija i tužilaštvo moraju naći počinioca.

Stefanović je novinarima, posle vežbe Vatrogasnospasilačkih jedinica, rekao da je utvrđeno da je požar namerno izazvan i da postoji još nekoliko činjenica i okolnosti koje ne može zbog istrage da saopšti, prenosi Fonet.

Naveo je da je policija uzela izjavu od Jovanovića, a tokom dana biće saslušano još nekoliko osoba na koje je novinar ukazao.

Stefanović je poručio da oni koji prete, sprovode nasilje ili pale ljudima imovinu moraju da budu pronađeni i oštro kaženjeni kako bi građani videli da je tako nešto neprihvatljivo u Srbiji.

Na pitanje novinara kako komentariše "nove pretnje koje su stigle od strane Đorđa Višekrune, koji je više puta pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a sada preti silovanjem novinarki Studija B Barbari Životić", Stefanović rekao da najoštrje osuđuje svaku pretnju i nasilje, preneo je Tanjug.

Dodao je da će tužilaštvo istražiti pretnje Barbari Životić i da je to nedopustivo. 

Istakao je da se zalaže za pooštravanje sankcija i za to da se pronađu načini da odgovaraju svi oni koji se drznu da upotrebe fizičko nasilje.

Ministar kaže da se u školama mora mnogo više raditi na prevenciji nasilja i da će država "pokazati da će oni koji prete silovanjem i vešanjem i na druge načine i koji se drznu da upotrebe fizičko nasilje i pale drugima imovinu, biti pronađeni i kažnjeni oštrim zatvorskim kaznama".

Stefanović je dodao da takva vrsta pravde mora biti biti dostižna.

"MUP osuđuje svaku vrstu nasilja i ne postoji nijedan slučaj koji je manje ili više prihvatljiv, svako nasilje je neprihvatljivo i pozivam celo društvo da ne postoje razlike u tome da li im se sviđa kako izveštava neki novinar, pa da prete silovanjem ili smrću i da to prema nekom bude prihvatljivo, a prema nekom drugom neprihvatljivo. Svako nasilje i pretnja moraju da budu jednodušno osuđeni", rekao je Stefanović. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво