Tramvaj izleteo iz šina – jedna osoba poginula, šestoro povređenih

Jedna osoba je poginula, a šestoro je povređeno u nesreći koja se dogodila na uglu Resavske i Krunske ulice kada je tramvaj iskočio iz šina. Nekoliko sati ulica je bila zatvorena za saobraćaj i za pešake.

Tramvaj na liniji 12L se na raskrsnici Resavske i Krunske ulice sudario sa vozilom "dačija", nakon čega se tramvaj zaneo, prednjim delom iskočio iz šina i udario pešaka koji je preminuo od zadobijenih povreda, nezvanično saznaje RTS.

Teške povrede opasne po život zadobili su vozač tramvaja i vozač automobila "dačije" u koji je tramvaj udario. Oni su prevezeni u Urgentni centar.

Tri putnika iz tramvaja, među kojima je i trudnica, lakše su povređena, i nalaze se u Urgentnom centru, dok je jedan putnik na Ortopediji na Banjici.

Policija je obavila uviđaj. Resavska ulica je bila zatvorena za saobraćaj, kao i za pešake.

"Parking servis" je uklonio "dačiju", a radnici GSP-a vratili tramvaj u šine kako bi ga odvezli do najbližeg depoa. 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je mesto saobraćajne nesreće i rekao da se ne pamti da se nešto slično dogodilo u Beogradu, ali da postoje sigurnosne kamere, koje će pomoći da se razjasni kako je do nesreće došlo.

"Jedina poruka koju mogu da pošaljem je da svi budemo pažljiviji u saobraćaju da nam se ovakve stvari ne bi ponovile", rekao je Radojičić.

Direktor GSP-a Radiša Momčilović rekao je da je teško u ovom trenutku govoriti o okolnostima pod kojima se nesreća dogodila, ali da, prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže, automobil "dačija logan" je prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja.

Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, pokosio pešaka i zaustavio se tik uza zid jedne zgrade, rekao je Momčilović.

"Imamo video-snimak u tramvaju i video-snimke sa okolnih objekata koji će nam pomoći da rasvetlimo pod kojim okolnostima se dogodila ova nesreća", rekao je Momčilović.

Nesreća se dogodila oko 8.15.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво