Osam osoba uhapšeno zbog prevare sa stanovima

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u saizvršilaštvu uhapšeno je osam osoba, saopštio je MUP.

Uhapšeni su Z. R. (1972), A. L. (1977), V. M. (1978), G. Đ. (1966) D. Ž.(1987), J. P.(1961), D. N. (1975) i P. M. (1971), navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog istih krivičnih dela protiv dve osobe je podneta krivična prijava u redovnom postupku, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

U akciji su učestvovali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu.

Uhapšeni Z. R. je osumnjičen da je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu koja je koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd, a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižila pomenute stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana sa grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koja koriste osumnjičeni pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija sa kojima je vršena overa prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Kako je utvrđeno, na ovaj način je kriminalna grupa stekla protivpravnu korist od 30.000.000 dinara, a oštećeni su kupci, zakonski naslednici preminulih i Grad Beograd.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

broj komentara 0 pošalji komentar