Pucano na lokal u koji je svratio Tači

Na lokal na severu Mitrovice kod administrativnog prelaza Brnjak noćas posle ponoći pucano je vatrenim oružjem. Opštinski odbor Srpske liste u Zubinom Potoku osudio je napad na restoran "Kod Draževića", ocenivši da je taj incident dodatno uznemirio Srbe na severu KiM.

RTK na srpskom jeziku prenosi da se radi o lokalu u koji je juče svratio kosovski predsednik Hašim Tači, a vlasnik lokala je srpske nacionalnosti.

Navodi se da je vest o pucnjavi za Kosovapres potvrdio zamenik direktora kosovske policije za region Sever Besim Hoti.

Hoti je rekao da je slučaj prijavljen rano jutros i da je policija izašla na mesto događaja i da radi na pronalaženju osumnjičenih.

Opštinski odbor Srpske liste u Zubinom Potoku osudio je napad na restoran "Kod Draževića" i istakao da je posle jučerašnjeg upada naoružanih formacija na sever KiM, taj incident dodatno uznemirio Srbe na severu KiM.

"Ponovo želimo da naglasimo da nasilje ne sme biti način za rešavanje političkih problema i da jednostrane akcije uvek vode ka destabilizaciji prilika na terenu", navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor Srpske liste u Zubinom Potoku apeluje na građane da ne nasedaju na provokacije i sačuvaju mir.

"Mi ćemo biti uz svoj narod i nećemo dozvoliti da bilo ko ugrožava mir i spokojstvo građana", poručuje se u saopštenju.

U saopštenju se zahteva od nadležnih organa da rasvetle ovaj napad i odgovorne privedu pravdi.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се