Nesreća na gradilištu "Beograda na vodi", poginula dva radnika

Dvojica radnika, poslovođa i pomoćnik geometra, poginula su prilikom pada sa 22. sprata zgrade na gradilištu "Beograda na vodi".

Hitna pomoć je oko 9.45 primila poziv da su dve osobe pale sa "Štrabagove" zgrade, kaže za RTS portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac.

Dva muškarca pala su sa velike visine, a lekarska ekipa mogla je samo da konstatuje smrt, dodaje Lutovac.

Kako RTS saznaje, stradala su dva radnika koja su pala sa 22. sprata Kule "B".

Ono što se moglo čuti od njihovih kolega na gradilištu, jeste da su dvojica radnika stajala na oplati (drvena konstrukcija koja se puni betonom), koja se prelomila.

Kako RTS saznaje, poginuli su mladić od dvadesetak godina i radnik oko četrdeset.

Reč je o poslovođi i pomoćniku geometra iz kooperantske firme koja radi za "Štrabag".

Oni su prošli obuku, imali punu opremu i bili su prijavljeni radnici. 

Kompanija "Belgrade Waterfront" izrazila je veliko žaljenje zbog tragičnog događaja i izjavila najiskrenije saučešće porodicama poginulih radnika.

"Kompanija će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila na gradilištu, a koju sprovode nadležni organi", navodi se u saopštenju.

Na svim gradilištima kompanije "Belgrade Waterfront" uključujući i gradilište na kome je glavni izvođač radova kompanija "Štrabag", primenjuju se najviši standardi bezbednosti i zaštite na radu i plan preventivnih mera, navodi se u saopštenju.

Kompanija "Štrabag doo" izrazila je žaljenje zbog pogibije dvojice radnika.

U saopštenju kompanija navodi da okolnosti ukazuju na to, da je u pitanju nesrećan slučaj, iako su primenjene sve propisane mere zaštite na svim pozicijama gradilišta.

Nažalost, i pored toga, došlo je do gubitka života, koji se nije mogao predvideti, niti sprečiti merama zaštite, navode u kompaniji.

"'Štrabag doo', kao društveno odgovorna kompanija, vodi računa o svakom detalju i svim zaposlenim licima. Ljudski faktor je nažalost sveprisutan u ovakvim delatnostima, a ‘Štrabag' će preduzeti, kao i do sada, implementaciju najviših standarda kako bi svi zaposleni bili maksimalno bezbedni", navodi se u saopštenju.

Inače, krajem avgusta dogodila se nasreća i na gradilištu na mestu nekadašnje američke ambasade kada je poginuo jedan radnik.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво