Stefanović: Jedan od vođa "škaljaraca" proteran u Srbiju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je jedan od takozvanih vođa "škaljarskog klana", proteran u Srbiju i da će se postupati po daljem nalogu nadležnog tužilaštva.

Jedan od najtraženijih Škaljaraca, Crnogorac Jovica Vukotić iz Turske je isporučen Srbiji. Po kojim optužnicama ministar ne komentariše.

"Ovo je pitanje oko kojeg se policija konsultuje sa tužilaštvom i u dogovoru sa tužilaštvom mi ne možemo da vam kažemo previše jer je više različitih postupaka u toku. Ono što mogu da vam kažem je da je ovo lice uhapšeno u Turskoj, da je proterano iz Turske u Srbiju i da je u Republici Srbiji u toku krivični postupak protiv te osobe.

Za tom osobom traga i Grčka zbog sumnje da je švercovao 135 kilograma kokaina. Trenutno se radi samo o ovom licu što se tiče srpskih pravosudnih organa, što se tiče srpske policije, radi se samo o jednom licu", rekao je ministar policije Nebojša Stefanović posle razgovora sa šefom Interpola Meng Hongvejom.

"Škaljarska grupa" poznata je po sukobu sa "kavačkim klanom", u kome je do sada, na obe strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno više osoba, navodi CdM. Sukob je počeo krajem 2014, kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina, a prva žrtva u ratu bio je Goran Radoman, blizak upravo "škaljarcima".

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 12. sep 2018, 00:14)
s. nikic [neregistrovani]

Samo tranzit

Odmah ga prosledite za CG. Sta ce nam, zar nemamo dovoljno svojih kriminalaca?