Zaplenjeni falsifikati brendirane garderobe

Carinici su na ulazu graničnog prelaza Gradina u kamionu koji je prevozio garderobu iz Istanbula do Distrikta Brčko u BiH pronašli nešto više od 100 kilograma odeće za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Reč je, naime, o skoro 200 torbi sa natpisom "armani", "guči" i "diskardid", gotovo 400 pari donjeg veša "kelvin klajn" i "bos", kao i 100 kompleta pidžama "snupi", a pre dva dana i u carinskoj ispostavi Raška, otkriveno je više od 750 kilograma garderobe sumnjivog porekla u dva kamiona pristigla iz Turske, saopšteno je iz Uprave carina.

U tovaru teškom više od 24 tone repromaterijala za tekstilnu industriju, koji je otkriven u kamionu turskih registarskih oznaka kojim je državljanin te zemlje prevozio robu za firmu uvoznika u Novom Pazaru, otkriveno je i 650 kilograma neprijavljene robe dizajnirane u duhu svetskog prvenstva u fudbalu, i za nju se sumnja da nije autentična.

Reč je o majicama sa nazivima dobro znanih fudbalskih klubova, ali i sa brojevima dresova i prezimenima fudbalera koji ih nose, kompleti šortseva i majica, kao i patike, sve sa potpisom poznatih brendova, skoro 600 pari "najki", ali i platnenih patika "luj viton" i "guči".

Zaplenjeno je i više od 300 kompleta dresova "puma" sa natpisom "Srpska fudbalska reprezentacija", ali i dresova marke „najk" sa imenom fudbalskog kluba "Pe-Se-Že", te oko 250 majica "adidas", "najk" i "puma" sa potpisima francuske, nemačke i ostalih fudbalskih reprezentacija, kao i klubova "Real Madrid", "Arsenal", "Juventus" i drugih.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво