Petoro poginulih u nesrećama širom Srbije, oprez pri visokim temperaturama

Iz Uprave saobraćajne policije upozoravaju da je danas petoro ljudi, među njima i jedno dete, poginulo u saobraćajnim nesrećama u Srbiji. Apeluju da je važno biti veoma oprezan u vožnji pri visokim temperaturama.

Jedna osoba je poginula kada je oko jedan čas posle ponoći na auto-putu kod Paraćina, u smeru ka Beogradu, putničko vozilo "mercedes benz" sletelo s puta, saopštila je Uprava saobaćajne policije.

Do nesreće je došlo kada je, iz za sada neutvrđenih razloga, vozač automobila sa beogradskim registarskim oznakama sleteo sa puta, probio zaštitnu ogradu na nadvožnjaku i pri sletanju udario u drvo.

U naselju Progorelica, na putu Kraljevo–Raška, vozač putničkog vozila marke "fijat", novopazarskih registarskih oznaka, prešao je u traku za kretanje vozila iz suprotnog smera i naleteo na teretno vozilo kojim je upravljao S. V. (1971) iz Kraljeva.

Na licu mesta je preminula putnica R. N. (1957) iz vozila kojim je upravljao M. H. (1955), R.N. (1957) iz Novog Pazara. Saobraćaj je obustavljen u oba smera.

Poginuo je i vozač automobila u naselju Sovljak, u opštini Ub, kada je vozilom sleteo sa kolovoza i prevrnuo se. Saobraćaj nije obustavljen.

U opštini Nova Varoš, u mestu Draglica, a na putu između Borove glave i Kokinog broda, dogodila se nesreća u kojoj je vozač autobusa sleteo sa puta u lokalnu rečicu.

Ima više povređenih lica, još uvek nije utvrđen tačan broj. Prema prvim informacijama, nema poginulih, ali ima teže povređenih putnika.

Hitna pomoć je upućena na lice mesta. Nema obustave saobraćaja.

Jedan dečak je poginuo, a još desetak dece je povređeno kada je automobil "tojota" na Divčibarama naleteo na kolonu dece.

Uvedena je saobraćajna kontrola na svim putnim pravcima u Srbiji.

broj komentara 0 pošalji komentar