Аутомобил налетео на колону деце на Дивчибарама, страдао дечак

Један дечак је погинуо, а две девојчице су повређене када је аутомобил "тојота" на Дивчибарама налетео на колону деце, јавља дописник РТС-а. Девојчице нису задржане на даљем лечењу у ваљевској болници, јер су констатоване лакше повреде. Повређено још десеторо деце. Возач је ухапшен, саопштава МУП.

Саобраћајна несрећа догодила се oкo 10.30 на Дивчибарама код хотела "Пепа", када је аутомобил "тојота" којим је управљао Владимир В. (1975) ударио у групу деце која су прелазила улицу ван обележеног пешачког прелаза, док су васпитачи и учитељи њихове школе зауставили саобраћај.

Десетогодишњи дечак Алекса Д., ученик трећег разреда, преминуо је на лицу места.

У несрећи су повређене још две девојчице и њима је указана лекарска помоћ у Ваљеву. Оне нису задржане на даљем лечењу, јер су констатоване лакше телесне повреде. Повређено је још десеторо деце, а међу повређенима је и учитељица.

"Двоје деце тренутно је хоспитализовано. Једно дете је подлегло повредама. По оном што ми имамо као информацију, десеторо њих је лакше повређено, али није захтевано да остану у болници", изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

У ваљевску болницу примљене су две девојчице и њихова учитељица.

"У Ургентном центру Опште болнице Ваљево данас су прегледане две девојчице из саобраћајног удеса, прегледао их је дечји хирург. Констатоване су лакше телесне повреде, тако да су девојчице отпуштене на кућно лечење. Такође, прегледана је и учитељица са рекреативне наставе, такође са лакшим телесним повредама, пуштена је кући", навео је др Младен С. Јовановић из Ургентног центра ваљевске болнице.

Како незванично сазнаје РТС, до несреће је дошло тако што се возач "тојоте" окренуо уназад према детету које се налазило на задњем, дечјем, седишту. Тада је изгубио контролу и улетео је у групу ученика из Суботице.

Ученици из Суботице завршавали су рекреативну наставу и спремали су се за повратак у Суботицу када се догодила несрећа.

"Јако брзо су дошле лекарске екипе, полиција. Дечака нису успели да спасу. Вриска деце и сама атмосфера на лицу места је била страшна. Успели смо да групу вратимо у хотел, сместимо у хотелски ресторан, где су сачекали ручак и повратак у Суботицу", објаснила је Бранка Илић, менаџерка хотела "Пепа".

Око 13 часова група деце из Суботице, из школе "Милош Црњански", која је била на рекреативној настави, напустила је Дивчибаре и кренула преко Ваљева за Суботицу.

МУП је саопштио да је возач "тојоте" београдских регистарских ознака ухапшен због постојања основа сумње да је учинио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Према изјави возача, кочнице су му отказале, а није имао алкохола у организму, саопштила је Управа саобраћајне полиције.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан позивао је правосудне органе да што пре спроведу све истражне радње, како би се обезбедили докази о разлозима стравичног догађаја, а кривцу изрекла најстрожа мера. 

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара