Prtljag pun ''svarovski'' kristala

Carinici su na izlazu graničnog prelaza Vrška Čuka, sprečili pokušaj krijumčarenja preko 15 kilograma "svarovski" kristala.

Neobičan tovar otkriven je juče u prtljagu 42-godišnje Bugarke koja je na prelaz pristigla u popodnevnim časovima vozeći "mercedes" bugarskih registarskih oznaka iz Austrije ka Bugarskoj, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje carinika ima li nešto da prijavi za kontrolu, odgovorila je da sa sobom nosi samo lične stvari.

Službenici carine su ipak odlučili da detaljno pregledaju automobil i tada su u prtljagu naišli 15 kilograma "svarovski" kristala u rinfuzu, tri seta "Swarovski Elements", 10 setova "Inovations 2004", kao i 200 ukrasnih vrećica za nakit.

Putnica je tada rekla da radi kao pomoćna radnica u kompaniji "Svarovski" u Austriji i da joj je firma kristale poklonila.

Kristali raznih oblika, dimenzija i boja svetski poznatog brenda zadržano je do okončanja prekršajnog postupka, a putnica koja je pokušala da ih prokrijumčari može biti kažnjena novčanom kaznom i zaštitnom merom trajnog oduzimanja robe.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 31. maj 2018, 16:34)
anonymous [neregistrovani]

Nije kriva.

Ja iskreno ne volim kad tako surovo se odnose sa pojedincima obicnim ljudima koji zele da poboljsaju malo svoje materijalno stanje sitnim svercom dok organizovani ozbiljan kriminal na veliko cveta svuda okolo, tako da surovo je dirati obicne ljude koji su u neku ruku i zrtve istog tog organizovanog kriminala zbog koga su prinudjeni na sitan sverc.